ŽENA PODUZETNICA:
Poticanje stručnosti u kulturnom sektoru

Projektni broj 2020-1-ES01-KA204081956
Interaktivna karta kulturnih i kreativnih poduzeća u Europi

Projekt ŽENA PODUZETNICA je usmjeren prema kulturnom i kreativnom sektoru, te promociji ženskog poduzetništva.

U prvom razdoblju projekta bili smo u procesu razvijanja interaktivne karte kulturnih i kreativnih poduzeća u Europi. Bit će to obrazovna platforma s podacima o zakonu, pravilima i bazom podataka dobre prakse za kulturna poduzeća unutar EU-a.

Interaktivna karta će ženama omogućiti lak pristup i pregledavanje resursa na jednom mjestu, to će im pridonijeti osnaživanju, posebno u slučaju žena iz nepovoljnog okruženja, i njihovom znanju o kulturnim i kreativnim industrijama, samostalan i usmjeren način. To će također pružiti viziju potencijala u ovom sektoru i relevantne primjere dobre prakse koji će ih voditi u njihovoj novoj profesionalnoj karijeri.

Intelektualni rezultat 1 je predvođen partnerom DomSpain (P2) uz pomoć partnera CBE (P5).
KOJE INTELEKTUALNE REZULTATE OČEKUJEMO TIJEKOM TRAJANJA PROJEKTA?
  • Interaktivna karta kulturnih i kreativnih poduzeća u Europi: kreiranje online edukacijske platforme s podacima o zakonu, pravilima i bazom podataka dobre prakse za kulturna poduzeća unutar EU-a
  • IKT alati za (kulturnu) poslovnu evaluaciju
  • Alati za samoprocjenu socijalih vješina
  • Internetski tečaj namijenjen ženama: ambicioznim ili novim kulturnim poduzetnicama
IZRADA WEB STRANICE
 
Još jedna aktivnost na kojoj trenutno radimo je dizajn i izrada projektne web stranice. Odgovorni partner za ovu aktivnost je također P2 uz podršku P5. Naši partneri su već započeli sa pripremnim aktivnostima za web stranicu zajedno sa web dizajnerom i doprinosom svakog partnera zasebno. Web stranica će biti dostupna na engleskom i svim partnerskim jezicima.  

Web stranica projekta će biti sastavljena na način da će sadržavati sve ključne podatke o projektu, vijesti i dostignuća. P2 će stvoriti otvorenu platformu koja uključuje sve proizvode i rezultate projekta. Također, razradit će obrasce i zajedničke dokumente, svaki partner će dati svoj doprinos (prijevod na partnerske jezike, atraktivan dizajn, značajke i vizualni elementi...). Web stranica će biti sastavljena od:
  • Partnerskih organizacija
  • Interaktivne karte kulturnih i kreativnih poduzeća u Europi
  • IKT alata za evaluaciju (kulturnih) poslovnih kompetencija
  • Alata za samoprocjenu socijalnih vještina
  • Internetskog tečaja namijenjenog ženama
Sve spomenute sekcije će biti dostupne online, u formatu koji je jednostavan za upotrebu.
PROJEKTNE NOVOSTI
ŽENA PODUZETNICA - ONLINE SASTANCI
 
Svi projektni partneri aktivno sudjeluju u svim online sastancima projekta. Posljednji sastanak uspješno je održan 30. lipnja 2021. godine i bila je to sjajna prilika da svi partneri predstave svoj rad i postignuća. Glavni cilj sastanka bio je predstaviti sve intelektualne rezultate projekta na kojem sada radimo, intelektualni rezultat 1 i intelektualni rezultat 2, kao i aktivnosti ispred projektnih partnera. Točnije, detaljno se raspravljalo o rezultatima 1 i 2.
 
Sljedeći sastanak planiran je za rujan 2021.
Pratite nas za više informacija!
The content of this document represents the views of the author only and is his/her sole responsibility; it cannot be considered to reflect the views of the European Commission or any other body of the European Union. The European Commission and the Agency do not accept any responsibility for use that may be made of the information.
https://www.facebook.com/FemaleEntrepreneurProject
https://femalentrepreneur.eu/en
Kontaktirajte nas!
Naša e-mail adresa je:
infoeudesk@italcamara-es.com
luca.trovato@italcamara-es.com


Newsletter br. 2, srpanj 2021.