ŽENA PODUZETNICA:
Poticanje stručnosti u kulturnom sektoru

Projektni broj 2020-1-ES01-KA204081956

 
RAZVIJA SE IKT ALAT ZA (KULTURNU) POSLOVNU EVALUACIJU

Glavni inovativni element ovog rezultata je njegov pristup europskom okviru ENTERCOMP iz perspektive KREATIVNE I KULTURNE INDUSTRIJE. Ovaj će alat biti osmišljen tako da će korisnici moći sami procijeniti svoje vještine i kompetencije u sektoru kako bi postali svjesniji vlastitih sposobnosti, te su stoga kritičniji i kompetentniji za sudjelovanje u procesu učenja. Krajnje korisnice - žene, koje su tek ušle u svijet poduzetništva kulturnih ili kreativnih industrija - dobit će alat koji je jednostavan za pregledavanje, s multimedijskim i interaktivnim elementima. Ovaj će im alat pomoći razviti osnovni okvir uma za kritičku analizu i identificirati vlastite snage i slabosti, te će stoga biti spremnije započeti s formiranjem sebe kao poduzetnice.
Drugi INOVATIVNI element ovog IKT alata bit će njegov specifičan (prenosiv) pristup prema kulturnom i kreativnom sektoru. Ovaj alat će prije svega ponuditi opću viziju za korisnicu i opis kulturnih i kreativnih industrija, te potrebnih vještina za započeti posao kao poduzetnica. Ovaj će alat također pružiti ambicioznim i novim poduzetnicama osnovno znanje i razumijevanje onoga što je potrebno za praćenje poslovne karijere, što će biti temelj učenja na njihovom poslovnom putu.
ZA KOGA JE OVAJ PROJEKT?
 
Ciljne grupe koje imaju koristi od rezultata projekta i koje će izravno sudjelovati u projektu, te koje imaju koristi od aktivnosti, su:
  • Žene iz nepovoljnog okruženja (koje žive u ruralnim područjima, s ekonomskim poteškoćama, dugotrajno nezaposlene žene) voljne da postanu poduzetnice
  • Unutarnji i vanjski stručnjaci i profesionalci partnerskih organizacija.
LETAK IZLAZI USKORO
 
Projektni partneri trenutno rade na dizajnu i sadržaju projektnog letka. Odgovorni partner za ovu aktivnost je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, uz doprinos svih projektnih partnera. Letak će biti dostupan na svim partnerskim jezicima.

Projektni letak sadržavat će sve potrebne informacije vezane uz projekt (opis partnera, ciljeve, rezultate, itd.) sa zanimljivom grafikom.
PROJEKTNE NOVOSTI
ŽENA PODUZETNICA - 2. TRANSNACIOALNI SASTANAK
 
Drugi po redu transnacionalni sastanak projekta "ŽENA PODUZETNICA" održan je u Patrasu, u Grčkoj,  09 i 10 rujna 2021. godine. Sastanak je bio sjajna prilika da se partneri napokon upoznaju osobno, te da predstave sva svoja postignuća. Glavni cilj sastanka je bio prezentacija intelektualnih rezultata projekta na kojima se trenutno radi, kao i projektnih aktivnosti koje tek slijede. Svi partneri zajedno su raspravili i evaluirali aktivnosti i rezultate napravljene i postignute do sada, kao i probleme i poteškoće s kojima se susreću, te moguća rješenja istih. DomSpain je predstavio Kulturnu mapu poduzetništva u Europi, dok je P-consulting prezentirao Metodološki okvir alata za samoocjenjivanje IKT-a (kulturno) poslovna evaluacija. Svaki je partner također dao pregled stanja sektora kulturne i kreativne industrije u svojim zemljama koji će biti uključen u Metodološki okvir.
 
Sljedeći transnacionalni projektni sastanak je planiran za travanj 2022. u Suceavi, u Rumunjskoj.
The content of this document represents the views of the author only and is his/her sole responsibility; it cannot be considered to reflect the views of the European Commission or any other body of the European Union. The European Commission and the Agency do not accept any responsibility for use that may be made of the information.
https://www.facebook.com/FemaleEntrepreneurProject
https://femalentrepreneur.eu/en
Kontaktirajte nas!
Naše e-mail adrese su:
infoeudesk@italcamara-es.com
luca.trovato@italcamara-es.com

Newsletter br. 3, rujan 2021.