ŽENA PODUZETNICA:
Poticanje stručnosti u kulturnom sektoru

Projektni broj 2020-1-ES01-KA204081956
VANJSKO PILOT TESTIRANJE IKT ALATA

Posljednja faza IKT alata za (kulturnu) poslovnu evaluaciju bila je vanjsko pilot testiranje te njegove izmjene i poboljšanje.

Bolje rečeno, posljednja aktivnost drugog projektnog rezultata (IKT alat za (kulturnu) poslovnu evaluaciju) bio je prikupiti 10 žena poduzetnica po partneru za procjenu i testiranje alata. Nije se ocjenjivao samo sadržaj, već i tehnički i dizajnerski aspekti. 10 reprezentativnih kandidata ili novih poslovnih žena iz svake partnerske organizacije testiralo je alat i ispunilo upitnik za prikupljanje povratnih informacija.
ALAT ZA SAMOPROCJENU SOCIJALNIH VJEŠTINA

U narednih nekoliko mjeseci, partnerstvo projekta ŽENA PODUZETNICA provest će vrijeme radeći na razvijanju Alata za samoprocjenu socijalnih vještina.

Ovaj alat ima dvije inicijative:
  • Prvo, omogućit će ženama poduzetnicama da dijagnosticiraju i identificiraju vlastite socijalne / društvene vještine (kao i one koje nedostaju), a koje su im potrebne da budu kompetentne žene poduzetnice u kulturnom i kreativnom sektoru
  • Nadalje, ovaj alat će imati obilježja samovrednovanja i presonaliziranog pristupa. 
Zahvaljujući jednostavnom i atraktivnom alatu, svatko mu može pristupiti s bilo kojeg mjesta i napraviti proces evaluacije.

Dugoročno, očekuje se da će alat za samoevaluaciju povećati osjećaj inicijative i vodstva kod žena, učiniti ih više uključenima u vlastiti proces učenja u njihovim životima i pridonijeti poboljšanju njihovih digitalnih i poduzetničkih vještina, stvarajući veću sposobnost za uspostavljanje te upravljati poslom u kreativnim i kulturnim industrijama.
ZA KOGA JE OVAJ PROJEKT?
  • Žene iz nepovoljnog okruženja (koje žive u ruralnim područjima, s ekonomskim poteškoćama, dugotrajno nezaposlene žene) voljne da postanu poduzetnice
  • Unutarnji i vanjski stručnjaci i profesionalci partnerskih organizacija.
PROJEKTNE NOVOSTI
ŽENA PODUZETNICA - 3. MEĐUNARODNI PROJEKTNI SASTANAK
 
Međunarodni projektni sastanci organiziraju se s ciljem omogućavanja svim sudionicima da se izraze na način koji nije moguć kroz virtualne sastanke poput govora tijela i izraza lica.

Sukladno tome, 28. - 29. travnja 2022. održan je 3. međunarodni projektni sastanak u Suceavi, Rumunjska, u sklopu projekta „Žena poduzetnica“. Domaćin sastanka bila je Institutul Bucovina i sastanak je bio izvrsna prilika da se osobno upoznaju pridruženi članovi partnerskih organizacija te da se predstave sve aktivnosti koje su prethodno provedene, zajedno s aktivnostima koje tek slijede.

Dvodnevni sastanak započeo je prezentacijom koju je vodio vodeći partner, Camara de Comercio Italiana para España, a raspravljalo se i komentiralo o uspješnosti provedbe projekta i projektnih aktivnosti. Prvi dan sastanka također je bio posvećen izvještavanju, te razradi projektnih rezultata i budućih aktivnosti, kao što su: prvi sljedeći online sastanak u lipnju, te četvrti međunarodni projektni sastanak koji će se održati sredinom rujna u Zadru. U večernjim satima predstavnici svih partnerskih organizacija gostovali su na lokalnoj televiziji te tako javnosti predstavili projekt.
Drugi dan sastanka bio je posvećen svim projektnim partnerima, kako bi izrazili mišljenja o svojim postignućima i doprinosima prema projektu.

Idući online sastanak bit će održan 10. lipnja 2022.
 
Pratite nas za više informacija!
The content of this document represents the views of the author only and is his/her sole responsibility; it cannot be considered to reflect the views of the European Commission or any other body of the European Union. The European Commission and the Agency do not accept any responsibility for use that may be made of the information.
https://www.facebook.com/FemaleEntrepreneurProject
https://femalentrepreneur.eu/en
Kontaktirajte nas!
Naše e-mail adrese su:
infoeudesk@italcamara-es.com
luca.trovato@italcamara-es.com


Newsletter br. 4, svibanj 2022.